skogsbad4 klar

Skogsbad

Tidsåtgång: 1,5 tim
Pris: 350 kr/per person 
Antal deltagare: minst 3
För bokning ring Boel Hedin, Strömstäppan Friskvård: 070-358 01 92
Gällande företag, kontakta Strömstäppan Friskvård för pris och upplägg enligt överenskommelse, 070-358 01 92.

Föreställ dig att du befinner dig bland träden i en skog och sätter fötterna i den mjuka mossan. Du ser solens strålar skina genom det ljusgröna lövverket och njuter av värmen på din kind. Du uppfattar doften av regnet som nu avtagit och hör surrandet från en nyfiken humla.
En stubbe i din närhet bjuder in dig att slå dig ner och där sänker du axlarna, tar ett djupt andetag och blir kravlöst mottagen av naturen.

Att vistas i naturen bjuder på många fördelar. Det skärper dina sinnen och ger kroppen möjlighet att utveckla balans, styrka och flexibilitet genom olika sorters terräng. Den gör dig också lugn och på gott humör.

Naturen hjälper oss mot den överbelastning vi blir utsatta för i vardagen genom uppkopplingen av datorer och mobiler. Naturen ökar också vår kreativitet, vår rymd och öppenheten – den får oss att tänka i nya banor.

Att vistas i naturen skapar en naturkänsla som ger oss en positiv relation till naturen. Det ger oss en medvetenhet och ett engagemang att ta hand om och skydda naturen som ju  är en del av oss själva.

Strömstäppan Friskvård erbjuder Skogsbad som kan innehålla mindfulness, sinnesövningar, rörelsebanor, qigong och yogaövningar/vandringar.

Upplägget för Skogsbad formas av den aktuella årstiden – sommar, höst, vinter och vår. Innehållet skräddarsys utifrån önskat innehåll.

Det tog en liten stund men när jag väl landande i skogen där vi befann oss, så landade jag verkligen i mig själv. Jag kände dofterna, vinden på min hud, lugnet i min kropp och nuet.
Varmt tack Boel för en mycket påfyllande stund.
Lotta

blommorsista
Rulla till toppen
Scroll to Top