qigong bra1

Qigong

Tidsåtgång: 1 timme
Pris: 350 kr/per person

Antal deltagare: minst 3
För bokning ring Boel Hedin, Strömstäppan Friskvård: 070-358 01 92
Gällande företag, kontakta Strömstäppan Friskvård för pris och upplägg enligt överenskommelse, 070-358 01 92.

Qigong är en typ av träning som påverkar kroppens livsenergiflöde. Livsenergiflödet kallas på kinesiska för qi.

Genom att träna qigong förbättrar du cirkulationen av livsenergi i kroppen och blir friskare, mer aktiv, får ett starkare immunsystem och läker skador snabbare.

Qigong användes ursprungligen som ett komplement till den hårdare kampsportträning. Syftet är att stärka och bygga upp kroppen samt förhindra skador i samband med träning eller att rehabilitera från en befintlig skada. Qigong är då ofta en del av den ordinarie träningen men man kan också träna separat.

Strömstäppan Friskvård erbjuder gigong-pass för både privatpersoner och företag.

Vi var alla nöjda efter Boels morgonpass med himlen som tak och bryggan som golv. Tydliga qigong-rörelser som vi alla kunde ta till oss och som fyllde kroppen med ny energi och inspiration inför dagens utmaningar.
Konferensgrupp

Under höstterminen 2023 gästspelar jag, Boel, med en qigong-kurs på Studio Moon, Sjötullsgatan 3 i Norrtälje. För information ring: 070-358 01 92.

Qigongens historia

Qigong har en historia som går tillbaka över 5000 år. Qigong kan grovt delas upp i fyra perioder.

Den första perioden började med boken "Yi Jing" (Book of Changes), någon gång före 1122 f.Kr., och att ha förlängts fram till Han-dynastin när buddhismen och dess meditationsmetoder togs i bruk.

Den andra perioden hade en religös inriktning.

I den tredje perioden användes qi gong för kampsport och krigsändamål. Många kampsportstilar skapades utgående från qi gongs principer.

I den fjärde delen blandas qigong med influencer från Indien, Japan och många andra länder.

qigong 66